sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vihdoin Prahassa!

Tänä aamuna se matka sitten viimein alkoi. Iso ikävä tietenkin jäi, kun Suomeen joutui tärkeitä ihmisiä jättämään, mutta eiköhän se 5 kk mene Prahassa nopeasti. Kentällä turvatarkastukset sujuivat nopsaa, eikä laukkuni ylipainostakaan minua rokotettu! :) Olin ihan varma, että tätä kilomäärää ne ei enää sormien läpi katso, mutta sinneppä meni,( tosin hetken se virkailija nainen mietti asiaa ja tarkisteli käsimatkatavaroidenkin painon). Lentokentältä sitten nappasinkin taksin ja ajoin suoraan hostellille, vaikka en vielä sisään kirjautumaan päässytkään.  Jätin kuitenkin isomman matkalaukun(joka ei sisältänyt mitään arvokasta) matkatavara säilytykseen ja lähdin pienempi laukku mukanani ottamaan vähän tuntumaa kaupunkiin.




Täytyy muuten heti kärkeen kertoa, että oli aivan uskomaton tunne, kun näin joen rannassa olevat talot taksin ikkunasta ensimmäisen kerran. Olinhan minä niistä kuvia nähnyt, mutta monta kertaa hienompia ne nyt olivat. Ensimmäinen jalkautuminen kaupunkiin vain vahvisti kuvaa. Aivan upean näköistä ja olisi niin paljon nähtävää, joka puolella. Luulisin, ettei ainakaan ajan käyttö ongelmia tässä kaupungissa esiinny, kun aina löytyy jotain uutta katsottavaa.




Hinnoista voin sanoa sen verran, että kävin syömässä keittolounasta eräässä kahvilassa ja hintaa annokselle kertyi vain 36 korunaa eli 1,45 e. Myös hostelli jossa yövyn on edullinen, vaikka kahden hengen privatti huone päätettiin ottaa. Hintaa per yö on 10e/hlö. Chili Hostel vaikuttaa muutekin mukavalta: perus siisti, mukavaa porukkaa ja hyvällä paikalla. Ainut miinus tähän asti on ollut pahasti tökkivä netti, mutta onneksi on edes jonkunlainen netti käytettävissä.

Kävin tänään vielä sen verran kävelemässä iltapäivällä/illalla, että kävin jo valmiiksi huomista varten katsomassa missä kouluni sijaitsee ja totta kai tunnettu Kaarlen siltakin piti käydä jo katsomassa. Ainakin näin ensi vaikutelma Prahasta on loistava. Hieno kaupunki ja mukavia ihmisiä. Mukavista ihmisistä loistava esimerkki sattuikin tänään kun yritin kuluttaa aikaa ennen hostelliin kirjautumista ja kävelin ristiin rastiin pikku kujia niin eräs tsekkiläinen nuorempi pari tuli kysymään minulta, että enhän minä vain ole eksynyt, kun he ovat jo moneen kertaan minut nähneet ihan samalla alueella. Minä kerroin tappavani aikaa ja kiitin vielä huolenpidosta. Huomenna oiskin sitten ensimmäinen koulupäivä täällä Prahassa! Odotan jo innolla muiden vaihtareiden tapaamista. :)



Kouluni tulevan kevään ajan eli Charles University/Faculty of Arts

1 kommentti:

  1. Mahtavaa! Hyviä kuvia, ja tunnelmia. Hostelli tosi halpa. Laitahan sitten kuvaa kun kevät alkaa kukkia :) Pikkasen käy kateeksi, mutta lähdenpä tästä lumitöihin.... :)
    T:Minna

    VastaaPoista