torstai 14. helmikuuta 2013

Orientoitumista ja käytännön asioiden järjestelyä

Tämä viikko on ollut jo tähän mennessä varsin kiireinen ja kiire jatkuu vielä ainakin tämän päivän. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä, ympäri maailmaa ja tutustunut Prahan katuihin ja kujiin. Meillä ei oikeastaan ole vielä varsinaista koulua ollut, vaan pelkästään orientaatio viikkoon liittyvää ohjelmaa, kuten kaupunkikierroksia ja yhteisiä illanviettoja.

Tiistaina tuli lumi maahan!
Maanantaina rekisteröidyimme yliopistoon ja saimme loputtomasti tietoa eriasioista, kuten kursseille ilmottautumisesta ja kurssien arvioinnista. Tiistaina hain itselleni opiskelijakortin ja pääsin ilmottautumaan kurseille. Ilmottautuminen ei ollut kovin vaikeaa, kun noudatti annettuja ohjeita. Ilmottauduin mm. tsekin kielen kurssille sekä muutamille politiikan kursseille. Tänään minulla on tapaaminen elokuvaopintojen laitoksen kanssa, jonka jälkeen pääsen heidän kursseileen ilmottautumaan.

Sitten koulukuulumisista muihin asioihin. Sain eilen hommattua Vodafonelta prepaid-liittymän, joten puhelimessani toimii jälleen netti! Ja tekstailu muille vaihtareille on nyt huomattavasti halvempaa. Lisäksi kävimme eilen kirjoittamassa vuokrasopparit eli meillä on asunto. Sain asunnon omistajalta viestin jättämäni ilmoituksen perusteella, mikä tuuri, että hän päätti ottaa yhteyttä juuri minuun. Asunto sijaitsee Praha 5:sella, aivan lähellä joen rantaa. Matkaa keskustaan on varmaan n. 2 km  ja kävellen siihen menee 20-25min, joten todella hyvältä paikalta asunto saatiin. Koulukin on minulla ihan kävelymatkan päässä, vaikkei julkisilla liikkuminen täällä opiskelijalle kallista ole sekään. Kuukauden passi julkisiin maksaa 260kc eli n.10 e. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta, keittiö, wc, kylpyhuone ja vuokra oli 7000kc(275e) eli se on juuri sopiva meille. Lisäksi asunnon omistaja eli vuokranantajamme on erittäin mukava, avulias ja puhuu vielä englantia(mikä ei suinkaan ole itsestään selvyys täällä).

Praha on myös iltavalaistuksessaan aivan upea kaupunki.
Kävimme vielä eilen illalla syömässä vanhassa kaupungissa erittäin tunnelmallisessa ravintolassa. Olen nyt jonkin verran maistellut tsekkiläisiä ruokia ja täytyy sanoa, että eivät ne lainkaan hullumpia ole olleet. Uskon, että niistä löytyy vielä monta uutta ruokasuosikkia kunhan useampia ehtii maistamaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti