maanantai 18. helmikuuta 2013

Ruokaa!

Tänään lähdimme syömään Žižkoviin, joka on tunnettu monista, monista pubeistaan. Žižkovin ravintoloiden hintataso on selkeästi keskusta aluetta halvempi. Aikamme käveltyämme päädyimme aika perinteikkään näköiseen ja viihtyisään tsekkiläisravintolaan. Puolalaistytön suosituksesta kokeilin jotain aivan uutta! Nimittäin juustoa, joka oli paistettu rasvassa. Annokseen kuului myös ranskalaisia ja vähän jotain salaatin tapaista(täällä tsekissä ei ole kyllä paljoa kasviksia annoksissa näkynyt, nytkin lautasella oli kaksi tomaatin lohkoa sekä hieman sipulia). Annos oli aivan loistava, etenkin tuo paistettu juusto ja kastike, johon sitä kuului kastaa olivat aivan loistavia, enkä ollut ikinä ennen mitään tuollaista syönyt. Täytyy sanoa, että olen aivan myyty tuolle juustolle!
Minäkin sain miekkaa kokeilla.


Lautaset tyhjennettyämme jatkoimme matkaa läheiseen pubiin/ravintolaan, joka oli sisustettu keskiaikaiseen tyyliin. Maistoimme kämppikseni Kaisan kanssa kuumaa viiniä, joka ei ollut lainkaan hullumpaa. Jokin aikaa istuttuamme toinen tarjoilijoista tuli esittelemään meille hienoa miekkaa, joka oli kuulema kuulunut naiselle. Miekka oli yllättävän painava ottaen kuitenkin huomioo, että se oli nimenomaan naiselle tarkoitettu. Mitenhän painavia ne miesten miekat ovat?

Miekkailijat vauhdissa.










Hieman sen jälkeen saimme vielä nähdä kunnon miekkailua. Se oli oikeastaan vähän pelottavaa, koska en ymmärrä miten he tajusivat aina lopettaa ajoissa, jottei toiselle käy huonosti. Kaikkiaan reissu Žižkoviin oli onnistunut saimme jälleen uusia kokemuksia.

Ps. Vuokraisäntä kävi ja ymmärsi halumme muuttaa pois. Jospa asunto siis löytyisikin mahdollisimman pian! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti