perjantai 22. helmikuuta 2013

Kun kaikki ei mene kuten elokuvissa

No eka oikea kouluviikko on takana, vaikkei se kovin rankasti alkanut, tunteja kun oli vain kolme tällä viikolla. Ensi viikolla alkaa sitten Tsekin kieli ja muutama muu kurssi. Olen tällä hetkellä todella innoissani kursseita joita olen valinnut ja uskon myös, että näissä tulen pysymään, vaikka saammekin vaihtaa kursseja aina maaliskuun 17. asti. Olen siis valinnut seuraavia kursseja: Survival Czech; Czech Culture: Fine arts, Theatre, Cartoon, New Media; Politics, Visuality and Experimentation: Czech and Slovak Cinema from the 1950's to Present; Central Europe Cinema; East Doc Platform; Visual Theroy 2 ja Script Analysis 1. Joten kaiken laista lähinnä elokuva puoleen liittyvää olen valinnut. Kursseilla on teorian lisäksi aika paljon elokuvien katsomista, joten ei lainkaan hullumpaa koulun käyntiä ja toisaalta elokuvat ovat usein juuri Keski-Eurooppalaisia, joten pääsee mukavasti myös niiden kautta Tsekkiläiseen(myös Keski-Eurooppalaiseen) kulttuuriin tutustumaan. Aika pitkällehän tämä viikko on ollut opettelua ja asioiden selvittelyä esim. mistä kurssi kirjat löytyvät. Onneksi sekin oli tehty helpoksi, kun vain avasi suunsa ja kysyi niin selvisi, että ne saap kolme kerrosta ylempänä olevasta toimistosta. 

Gulassia ja dumplingia.
Tsekin hintataso on taas tullut tutummaksi kun kävimme vähän ostoksilla kämppikseni Kaisan kanssa eräs päivä. Ruokahan täällä on halpaa kuten olen jo aiemmin mainostanut, mutta esim. vaatteet eivät ole mitenkään älyttömän halpoja. Riippuu tietenkin myös aika paljon siitä mistä ostaa ja mitä ostaa. Teatterissa, baletissa ja oopperassa käyminen on kuitenkin kuulema opiskelijalipulla todella halpaa, joten sitä pitänee kevään aikana tehdä useampaankin otteeseen.

Yksi asia on kuitenkin tällä viikolla menoa vähän meinannut hidastaa nimittäin kipeytynyt polvi. Reilun viikon verran se on jo muistutellut olemassa olostaan. Mistään uudesta vaivastahan tässä ei ole kyse, joten en sen ihmeempiä ole alkanut tekemään. Sen takia olen kylläkin jättänyt monta asiaa tekemättä esim. kuuluisa Prahan linna ja sen alue on vielä näkemättä, kun ei oikein kipeällä polvella ole huvittanut lähteä kävelemään. Olen vain koittanut itselleni muistuttaa, että minähän olen täällä koko kevään, että kyllä minä vielä ehdin, mutta kun kaiken tahtoisi vaan nähdä nyt ja heti. Tämän viikonlopun ajattelin vielä oottaa rennommin ja enemmän levon kannalta, jotta polvi saisi rauhoittua. Jos se ei ala helpottaa niin eihän se auta muuta kuin lääkäriin mennä. Yritin tässä yksi päivä polvitukea metsästää, mutta eipä sitä mistään löytynyt joten idealiside on saanut hoitaa sitä virkaa. Hieman erilaistahan tuo apteeki asiointi täällä muutenkin on kun lähes kaikki lääkkeet on tiskin takana pyydettävissä. Onneksi myyjä puhui kuitenkin vähän englantia niin sain särkylääkkeitä ostettua. Pienoinen yllätys oli kun paketin ensi kertaa avasin ja lääkkeet olivatkin kirkaan pinkkejä! 


Tässä on muutamaksi illaksi tekemistä...

Tänään kävin syömässä päivällistä muutaman muun erasmus kaverin kanssa Lehka Hlava nimisessä ravintolassa ja täytyy sanoa, että suosittelen lämpimästi kaikille. Aivan loistavia kasvisruokia tarjolla ja ravintola oli myös erittäin viihtyisä sisältä. Huomisen suunnitelmissa olisikin sitten päivällä kahvittelua tai lounasta tsekkiläisen kielivaihto kaverin kanssa(eli hän opettaa minulle tsekkiä ja minä hänelle suomea) sekä illalla lisää ruokailua ja leffaan katsomaan Les Miserables. 

2 kommenttia:

  1. Mimmoinen keli siellä muuten yleensä on? Joko kevätsipulikukat kukkii?

    VastaaPoista
  2. No siis täällähän sato tossa viikonlopun aikana ihan kunnolla lunta, joka kylläkin nyt sulaa aika vauhdilla pois. Paikallisten mukaan tämä oli kuitenkin jo hieman taka talvi, että eiköhän se keli ala tästä lämmetä. :)

    VastaaPoista