keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Reissausta osa 1

Reissuhan alkoi siis tiistaina 4.6. ja kesti vajaan viikon maanantaihin 10.6 asti. Ajattelin jakaa tämän reissupostauksen kahtia, kun muuten siitä tulisi kamalan pitkä. Ensimmäisessä osassa Olomouc, Brno ja Bratislava.

Yksi monista Olomoucin suihkulähteistä.

Matka alkoi tosiaan tiistai aamuna junalla kohti Olomoucta. Olomouc on vanha kaupunki Tsekin itäosassa. Uskotaan, että jo muinaiset roomalaiset olisivat sen perustaneet linnoituksekseen. Olomouc oli erittäin kaunis pieni kaupunki. Olomouc on sen verran pieni, että kyllä sne hyvin yhteen päivään ehti kiertämään. Monen monta suihkulähdettä ja muutamia kirkkoja, sekä erittäin kaunis puutarha jäivät päällimmäisenä mieleen. Olomouc on myös Prahan hintatasoon verrattuna paljon halvempi, kuten varmaan arvata saattaa, kun kyseessä kuitenkin paljon pienempi kaupunki.

Olomoucin keskusaukio. 
Pyhän Vaclavan katedraali.
Puutarha kierrokselta Olomoucta.
Luoti kello Brnossa.



Illalla matka jatkui jo Olomoucta Brnoon sillä edullisen hostellin löytäminen osoittautui varsin mahdottomaksi. Monen monta hotellia siellä kyllä olisi ollut, mutta ei hostellia. Brnossa majoituimme Ruta 80 nimiseneen hostelliin, joka oli sisustettu kasari tyyliin! Ensimmäisenä iltana kävimme vain syömässä ja jatkoimme kaupunkiin tutustumista kunnolla vasta seuraavana päivänä. Brno on Tsekin toisiksi suurin kaupunki ja sijaitsee Olomoucin tapaan maan itäosassa. Brnon nähtävyyksiä oli mm. linna, useampikin kirkko sekä luotia muistuttava kello aivan kaupungin keskustassa. Kello pudottaa lasipallon, joka päivä klo 11.00 ja joku onnekas sen voi napata. Kello muistuttaa vuoden 1645 taistelusta Brnossa.


Brnon linna. 
Pyhän Mikaelin portti. 
Torstai aamuna matkamme jatkui Brnosta kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa. Bratislava oli pääkaupungiksi hämmästyttävän pieni. Vietimme siellä yhden päivän ja tuntui, että kaikki tärkeimmät nähtävyydet siinä ajassa ehti hyvinkin nähdä. Prahassa kun yhteen päivään ei oikein mitään vielä ehtisi tehdä. Majotuimme Patio Hostelissa, joka oli oikein viihtyisä ja lähellä keskustaa. Bratislavan hinta taso oli myös oikein mukava yllätys ottaen huomioon, että he kuitenkin euroja käyttävät. Ravintoloissa ruoka-annoksen sai 4-7eurolla, joten kallista ei ollut. Pienestä koostaan huolimatta Bratislava oli oikein mukava ja leppoisa kaupunki. Tuntui ettei kenelläkään ollut kiire mihinkään. Sää suosi meitä myös oikein hyvin lämmintä riitti ja aurinko paistoi, joten paljon paremmin ei olisi voinut mennä. Päällimmäisenä Bratislavasta mieleen jäi Pyhän Elizabethin kirkko, joka on valittu maailman kauneimmaksi Art Nouveau arkkitehtuuria edustavaksi rakennukseksi. Täytyy myöntää, että kyseinen kirkko oli kuin suoraan sadusta.





Pyhän Elizabethin kirkko.

Bratislavan linna.

Perjantai aamuna matka jatkui Wieniin, mutta siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa, joka ilmestynee huomisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti