keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Paluu Suomen maalle

Vaihto aika on nyt ohi. Enää muutamia käytännönasioita täällä päässä hoidettavana(lähinnä paperien täyttelyä, että saan kurssit hyväksiluettua täällä). Kokonaisuutena vaihto oli aivan upea kokemus ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille. Viihdyin Prahassa ja Tsekissä todella hyvin, sain paljon uusia ystäviä ympäri maapalloa sekä sain varmuutta englannin käyttämiseen. Jäljelle vaihto ajasta siis jäi vain paljon hyviä muistoja.

Totta kai siinä on oma hommansa hoitaa paperiasiat(joitan on vielä enemmän jos Euroopan ulkopuolelle mielii), etsiä asunto jne. Tietenkin usein on mahdollisuus asua myös paikallisessa asuntolassa. Päädyin kuitenkin nopeasti siihen päätökseen, että    tarvitsen aina välillä sitä omaa rauhaa. Jos tuntuu, ettei halua asuntolaan jakamaan samaa huonetta jonkun toisen kanssa rohkaisen kyllä etsimään asuntoa yksityisiltä markkinoilta. Ei se nyt niin kamalan vaikeaa ollut varsinkaan sitten kun paikan päälle pääsi. Tietysti jonkin verran kalliimpaa, mutta todellakin sen arvoista. Jotkut saattavat myös miettiä sitä, että asuntolassa tapaisi paremmin uusia ihmisiä. Toki varmasti tapaa, mutta ihmisiä voi tavata myös monella muulla tavalla. Ainakin meidän tiedekunnassa(Faculty of Arts) oli erittäin hyvä orientaatio viikko, jonka aikana tapasin loputtoman määrän uusia ihmisiä. Myöhemmin myös kursseilla ja erilaisissa opiskelija tapahtumissa uusia ihmisiä tapasi.

Vaikka aluksi voi tuntua, että homaa ennen vaihtoon lähtöä on paljon niin pitää muistaa, ettei kaikkea tarvitse kerralla hoitaa ja aikaakin asioiden hoitamiseen on hyvin. Opiskelija vaihto on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja mieltä avartava kokemus, että sitä suosittelen lämpimästi kaikille! Siellä oppii ymmärtämään toisia kulttuureja, tapaa uusia ihmisiä ja kokee unohtumattomia asioita. Helpottaahan sen tulevaisuudessa matkailuakin, kun on kavereita ympäri palloa.

Paluu Suomeen on tuntunut oikein hyvältä, eikä ainakaan vielä ole Tsekki ikävä iskenyt. Olen viettänyt paljon aikaan perheen, sukulaisten ja kavereiden kanssa pitkästä aikaa. Samalla on toki myös kuumeinen asunnon etsintä Jyväskylästä menossa. Olen siitä huolimatta nauttinut Suomen ihanasta kesäsäästä ja valoisista öistä!

Tämän blogin tarina alkaa olla nyt kerrottu, kun viikon verran olen jo Suomen maallakin ollut. Toki minuun saa olla yhteydessä jatkossakin, jos jotain jäi vaihtoasioihin liittyen tai ihan muuten vaan mieltä askarruttamaan. Kiitos vielä kaikille lukijoille ja hyvää kesää!

1 kommentti:

  1. Oih upean näkönen vaihtopaikka ollut sulla!! Mitä mieltä olit Brnosta kaupunkina? Olen kovasti pähkäillyt haenko ensi kevääksi yliopisto vaihtoon Prahaan vai Brnoon, mutta en osaa millään päättää :D kummastakin olen lukenut niin positiivisia vaihtaripalautteita!

    VastaaPoista