sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikonloppun viettoa

Ensimmäinen viikonloppu uudessa kämpässä! Ei ole kyllä hetkeäkään kaduttanut, että tästä joutuu vähän enemmän maksamaan, kun on tämä kuitenkin sen verran upea ja paljon kodikkaampi kuin edellinen. Perjantaina kävimme Ikeassa vähän hankkimassa kaikkea tarpeellista ja ehkä jotain tarpeetontakin, sillä aika paljon tavaraa sieltä mukaan lähti.

Lauantaina teimme päiväretken Kutná Horaan, joka on noin tunnin matkan päässä Prahasta. Kutná Horan vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon kuten myös Prahan vanha kaupunki. Yksi Kutná Horan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat varmastikkin Sedlecin luukirkko sekä Pyhän Barbaran katedraali. Vierailimme luukirkossa, jossa säilytetään n. 40 000 ihmisen luita sekä goottilaistyyliin rakennetussa Barbaran katedraalissa. Täytyy kyllä sanoa, että molemmat olivat aivan upeita ja todella vaikuttavia kirkkoja, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla jos on mahdollista. Näin turistikauden ulkopuolella Kutná Horan vierailu oli todella hyvä tehdä, sillä kummassakaan kirkossa ei ollut lainkaan ryysistä vaan saimme rauhassa katsella ja kierrellä. Ennen paluumatkaa kävimme vielä nauttimassa aivan mahtavasta ruoasta. Parempaa hampurilaista en olekkaan ennen syönyt. Hapurilainen oli valtavan kokoinen, välissä kanan rintafilettä ja sämpyläkään ei ollut mikään perinteinen hampurilaissämpylä.

  
Luukirkko ulkoa. 
         


            

Pyhän Barbaran katedraali.





Hamppari! 
Tänään vuorossa oli sitten galleria vierailu täällä Prahassa. Kävimme katsomassa Alphosen Muchan The Slav Epic kokoelmaa. Kokoelmaan kuuluu 20 valtavaa kangastaulua, jotka käsittelevät slaavilaisten kansojen(pääasiassa tsekkiläisten) vaiheita. Näyttely oli upea ja taulut olivat valtavasta koostaan huolimatta tehty erittäin pikku tartkasti ja viimeistelty huolella.

Huomenna olisi vain erään projekti-kurssin ohjeistustapaaminen sekä hieman lukemista ensi viikon muita tunteja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti