perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kiireinen viikko

Nyt sitä ollaan viikon verran uudessa kämpässä asusteltu,
eikä kyllä hetkeäkään ole kaduttanut, vaikka tästä vähän
enemmän pitää maksaa.


Minun huone.


Tällä viikolla meillä on ollut yhden viikon kestävä elokuva opintojen kurssi, joka on kytkeytynyt East Doc Platform tapahtumaan. Meidän on siis pitänyt osallistua kyseisen viikon aikana erilaisiin tapahtumiin oman aikataulun sallimissa rajoissa. Tapahtuma on lähinnä dokumenttien tekijöille suunnattu, eikä siis avoin suurelle yleisölle. East Doc Platform kylläkin tekee yhteistyötä One World ihmisoikeus dokumentti tapahtuman kanssa, joka taas on avoin yleisölle. Tapahtumiin osallistumisen lisäksi meidän pitää vielä kirjoittaa 7 sivuinen raportti. 

Tänään päätimme sitten hoitaa vihdoin rekisteröitymisen poliisille. Tsekissähän on rekisteröidyttävä poliisille jos aikoo oleskella maassa yli 30 päivää ja se rekisteröityminen on hoidettava ennen tuon 30 päivän määräajan puitteissa. Vähän kauhen sekaisin tuntein sinne poliisien luo mentiin, kun siitä oli paljon huonoja juttuja kuullut esim. että kestää todella kauan ja pitäisi mennä älyttömän aikasin jos meinaa saada vuoronumeroa. No me menimme puoli kymmenen aikaan(eli emme aikaisin) ja meillä meni sellainen puolisen tuntia. Täytimme pari paperia, näytimme passin ja poliisit naputtelivat jotain tietoja ylös koneelle ja se oli siinä eli ei todellakaan vaikeaa, eikä edes aikaa vievää. 

Rekisteröitymisen jälkeen eksyimme kämppikseni Kaisan kanssa Palladiumiin vähän ostoksille ja tarttuihan sieltä jotain pientä mukaankin. Sen jälkeen suuntasimme vielä ihmettelemään tässä aivan meidän talomme lähellä sijaitsevaa Zizkovin Tv-tornia, joka on mm. äänestetty maailman toisiksi rumimmaksi rakennukseksi. Tornin jo valmiiksi karua ulkonäköä eivät ainakaan paranna tornia pitkin kiipeävät vauvaa esittävät patsaat. Torinista on kuitenkin aivan mahtava näköala Prahan kaupungin ylle ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille. Täytyy itsekkin varmaan hieman selkeämpänä päivänä vielä uusinta vierailu tehdä. 


     
Zizkovin Tv-torni.
              David Černýn Babies
                  




Näkymää tornista. 


Lisää kuvia Tv-tornista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti